Ana içeriğe atla

Netbeans Java Sürümünü Belirleme


Bazen yazdığınız bir Java programı başka bir sistemde çalıştırırken "java.lang.UnsupportedClassVersionError" hatası alabilirsiniz. Bu hatanın sebebi, programı yazığınız sistemin JRE versiyonunun, çalıştırdığınız sistemin JRE versiyonundan farklı ve yüksek olması. Yani eğer programı yazdığınız sistemde Java sürümü 8 ise, siz bu programı derleyip Java 7 bulunan bir bilgisayarda çalıştırırsanız çalışmayacaktır ve yukarıdaki hatayı verecektir.

Java sürümlerinde alt sürümlerde yazılan programlar üst sürümde çalışabilir, ancak üst sürümde yazılan programlar alt sürümde çalışamaz. Aşağıda JRE sürümleri bulunmaktadır

Java SE 9 = 53,
Java SE 8 = 52,
Java SE 7 = 51,
Java SE 6.0 = 50,
Java SE 5.0 = 49,
JDK 1.4 = 48,
JDK 1.3 = 47,
JDK 1.2 = 46,
JDK 1.1 = 45

(Kaynak: Wikipedia )

Şimdi, elimizdeki Java programını Netbeans yardımı ile en az hangi sürümde çalışacağını belirleyelim. Bunun için ilk olarak projemize sağ tıklıyoruz ve "Properties" seçeneğine tıklıyoruz.


Açılan pencerede, kırmızı ile gösterdiğim kısma tıklıyoruz

Burdan en az hangi sürümde çalışacağını seçiyoruz ve OK diyerek tamamlıyoruz


Ben bilgisayarımda Java 8 kullanıyorum. Ancak yazdığım programların Java 6 bulunan bir bilgisayarda da çalışmasını istersem Java 6 seçiyorum ve artık 6 ve üzeri sistemlerde de programımı çalıştırabiliyorum. Tabi bazı durumlarda, sürüm değiştirdiğiniz zaman hata alabilirsiniz. Çünkü yazdığınız kod içerisinde, seçtiğiniz sürümde desteklenmeyen bir kod parçası varsa hata verecektir ve derlemeyecektir. Yani Netbeans kodunuzu seçtiğiniz sürüme göre yeniden oluşturmaz, sadece seçtiğiniz sürüme derleyebilir.

Faydalı olması dileğiyle...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Python Soket Programlama

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte Python'da socket programlama yapacağız. Bunun için Python da socket kütüphanesini kullanacağız. Peki nedir bu socket programlama? Soket programlama, sizin iki program arası yada iki bilgisayar arası iletişim kurmanızı sağlar. İşte bizde bugün iki programımızı birbiri ile haberleştireceğiz. Bunun için elimizde iki program olacak. Birinci program,mesaj bekleyen program olacak, diğeri ise mesaj gönderen program.

Python Subprocess

subprocess modülü, yeni bir process oluşturmayı sağlayan, bunların girdi-çıktılarını ele alma imkânı veren ve dönüş kodlarını almayı sağlayan bir modüldür. Yani daha basit bir şekilde, program içinde program çalıştırmaya imkan veren bir modüldür. Subprocess Modülünün Kullanımı subprocess basit bazı process'leri kullanmak için birkaç tane fonksiyon sunuyor. Daha karmaşık bir process çalıştırmak isterseniz, Popen sınıfını kullanabilirsiniz. Bunlara detaylı bir şekilde değinmeye çalışacağız. Şimdi basit fonksiyonları inceleyelim

Infix to postfix dönüşümü

Infix to postfix dönüşümü, operatorün ortada olduğu a+b yazım şeklini operatorün sonda olduğu ab+ yazım şekline dönüştürme işlemidir.  Infix gösterimi, bizler için kolay bir gösterim olsa da makineler için öyle değildir. İfadeyi soldan sağa doğru okurken a + b * c işleminde önce b ile c yi çarpıp sonra da a ile toplamayı kolay bir şekilde yapabiliriz çünkü bizim ifadeyi sıra ile soldan sağa adım adım giderek okuma zorunluluğumuz yok. Önce b*c nin öncelikle olduğunu görerek oradan başlar, sonra a ile kolayca toplarız.