Ana içeriğe atla

Python Selenium İçin Firefox Driver'ı Headless Olarak Kullanmak

Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başladım :) . Okul dersleri, sınavlar derken çok şükür daha serbest olduğum bir dönemdeyim.

Geçenlerde bir web sitesinden verileri çekmem gerekti ve bunu normal kütüphane ve modüller ile yapamayacağımı anlayınca selenium kullanmaya karar verdim. Çünkü, verileri çekeceğim web sitesinde sayfa dinamik olarak yükleniyordu ve javascript kodlarının yorumlanmasını gerektiriyordu. Selenium ile bu web sitesinin verilerini düzgün bir şekilde alabiliyoruz. Ben bu işlem için Firefox Driver kullandım, yani geckodriver.

Ancak her seferinde Firefox penceresinin açılıp verilerin çekilmesi hiç hoş değil. Bunun için headless olarak kullanabileceğimiz bir seçenek sunulmuş. Python'da bunu yapmak kolay.
Ya da


Artık ekrana bir Firefox penceresi gelmeden verileri arkaplanda çekebiliriz. Ancak belirtmek isterim ki, bazen headless versiyonu kullanırken verileri çekemediğiniz durumlar olabilir. Çünkü bazı web siteleri, illa ki arayüzü görüntülemenizi ister. Yani sayfadaki document.hidden değeri false olduğu anda sayfa içeriğini yüklemeye başlar. Bununla baş etmenin de bir yolu var elbet :) Selenium yardımıyla şu kodu çalıştırarak, sayfayı ekranda görüntülüyormuşuz gibi web sayfasını kandırabiliriz.


Bu kadar. Diğer driverlar için test etme şansım olmadı malesef. Eğer sizler başka driverlar için test edip olumlu sonuç alırsanız yorumlarda belirtin lütfen.

Bir başka yazıda buluşmak üzere...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Python Soket Programlama

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte Python'da socket programlama yapacağız. Bunun için Python da socket kütüphanesini kullanacağız. Peki nedir bu socket programlama? Soket programlama, sizin iki program arası yada iki bilgisayar arası iletişim kurmanızı sağlar. İşte bizde bugün iki programımızı birbiri ile haberleştireceğiz. Bunun için elimizde iki program olacak. Birinci program,mesaj bekleyen program olacak, diğeri ise mesaj gönderen program.

Python Subprocess

subprocess modülü, yeni bir process oluşturmayı sağlayan, bunların girdi-çıktılarını ele alma imkânı veren ve dönüş kodlarını almayı sağlayan bir modüldür. Yani daha basit bir şekilde, program içinde program çalıştırmaya imkan veren bir modüldür. Subprocess Modülünün Kullanımı subprocess basit bazı process'leri kullanmak için birkaç tane fonksiyon sunuyor. Daha karmaşık bir process çalıştırmak isterseniz, Popen sınıfını kullanabilirsiniz. Bunlara detaylı bir şekilde değinmeye çalışacağız. Şimdi basit fonksiyonları inceleyelim

Infix to postfix dönüşümü

Infix to postfix dönüşümü, operatorün ortada olduğu a+b yazım şeklini operatorün sonda olduğu ab+ yazım şekline dönüştürme işlemidir.  Infix gösterimi, bizler için kolay bir gösterim olsa da makineler için öyle değildir. İfadeyi soldan sağa doğru okurken a + b * c işleminde önce b ile c yi çarpıp sonra da a ile toplamayı kolay bir şekilde yapabiliriz çünkü bizim ifadeyi sıra ile soldan sağa adım adım giderek okuma zorunluluğumuz yok. Önce b*c nin öncelikle olduğunu görerek oradan başlar, sonra a ile kolayca toplarız.