Ana içeriğe atla

Ubuntu'da Yapay Zeka Eğitim Ortamı Hazırlama

Bazı sebeplerden dolayı bir GNU/Linux dağıtımı kurmam gerekti. Hangi sebepler? KerasCV kullanmak için 2.10 üstü bir tensorflow sürümü gerekmesi ve 2.10 üstü bir sürüm kurulumu için Windows WSL teknolojisine mecbur kalıp 2.10 üstüne çıkmak zorunda olmak. Ancak Windows makinemi kirletmek istemediğim için temiz bir kurulum yapmaya karar verdim ve herhangi bir sorunla karşılaştığım zaman çözüm aramaya kalktığımda geniş bir kitleye hitap eden Ubuntu dağıtımını kurdum. Kurulumdan sonra yapay zeka eğitimi için ekran kartını tanıtmak gerekiyor. Gerekli driver'ları repolardan çekebileceğiniz gibi, NVIDIA resmi sayfasından indirip kurabilirsiniz ancak repolar yardımıyla kurulum yapmak daha sağlamdır. Çünkü Ubuntu dağıtımı, kernel sürümüne uygun kararlı driverları repolardan indirip çekecektir. 

CUDA Toolkit kurulumu için https://developer.nvidia.com/cuda-downloads adresine gidip uygun seçenekleri seçtiğinizde size indirmeniz için bağlantı veya talimatlar içeren bir komut dizisi verecektir. CUDA Toolkit kurulumu sonrasında https://www.tensorflow.org/install/pip?hl=tr adresine gidin ve tensorflow kütüphanesinin nasıl yükleneceği ile ilgili talimatları takip ederek Linux bilgisayarınıza tensorflow'u kurun. 

Talimatların içinde, tensorflow kütüphanesinin GPU desteği ile kurulup kurulmadığını test etmek için tek satırlık bir komut olduğunu görürsünüz. Bunu komut satırında çalıştırdığınızdada şöyle bir çıktı almanız gerek:

Eğer herhangi bir çıktı almadıysanız muhtemelen tensorflow 2.15 veya altındaki bir sürümü kullanıyorsunuz demektir. Bunun için şu stackoverflow sorusu altında verilen cevaplarda yer alan talimatları takip ederek tekrar deneyebilirsiniz. 

İyi çalışmalar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infix to postfix dönüşümü

Infix to postfix dönüşümü, operatorün ortada olduğu a+b yazım şeklini operatorün sonda olduğu ab+ yazım şekline dönüştürme işlemidir.  Infix gösterimi, bizler için kolay bir gösterim olsa da makineler için öyle değildir. İfadeyi soldan sağa doğru okurken a + b * c işleminde önce b ile c yi çarpıp sonra da a ile toplamayı kolay bir şekilde yapabiliriz çünkü bizim ifadeyi sıra ile soldan sağa adım adım giderek okuma zorunluluğumuz yok. Önce b*c nin öncelikle olduğunu görerek oradan başlar, sonra a ile kolayca toplarız.

Python Soket Programlama

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte Python'da socket programlama yapacağız. Bunun için Python da socket kütüphanesini kullanacağız. Peki nedir bu socket programlama? Soket programlama, sizin iki program arası yada iki bilgisayar arası iletişim kurmanızı sağlar. İşte bizde bugün iki programımızı birbiri ile haberleştireceğiz. Bunun için elimizde iki program olacak. Birinci program,mesaj bekleyen program olacak, diğeri ise mesaj gönderen program.

Python Subprocess

subprocess modülü, yeni bir process oluşturmayı sağlayan, bunların girdi-çıktılarını ele alma imkânı veren ve dönüş kodlarını almayı sağlayan bir modüldür. Yani daha basit bir şekilde, program içinde program çalıştırmaya imkan veren bir modüldür. Subprocess Modülünün Kullanımı subprocess basit bazı process'leri kullanmak için birkaç tane fonksiyon sunuyor. Daha karmaşık bir process çalıştırmak isterseniz, Popen sınıfını kullanabilirsiniz. Bunlara detaylı bir şekilde değinmeye çalışacağız. Şimdi basit fonksiyonları inceleyelim